Dones al dia. Institut Català de les Dones
  • Imprimeix

Dones al dia

Dones al dia. Agenda de les Dones de Catalunya

L'Institut Català de les Dones organitza activitats i dóna suport a nombroses actuacions en favor de l’equitat de gènere que es porten a terme des de les associacions de dones, ens locals, universitats i entitats diverses. Per això posa a disposició de la ciutadania l’agenda Dones al Dia, una eina que permet fer difusió de totes les activitats organitzades, adreçades o relacionades amb les polítiques, temes o equitat de gènere.

També difon periòdicament activitats de l’agenda. Qui vulgui rebre aquest butlletí i altres activitats que es difonen per correu electrònic es pot subscriure a través d’aquest formulari.

Dones al dia no farà difusió d'activitats que tinguin com a objectiu promocionar demostracions comercials. L'Institut Català de les Dones no es fa responsable de les dades aportades per les associacions i institucions. Per comprovar que les dades d’una activitat són correctes caldrà contactar sempre amb l'entitat organitzadora.


Informació detallada

Exposició
Trobar temps dins el temps. Per què les dones volem la reforma horària ?
Del 27/4/2019 al 9/5/2019
De les 09:00 a les 21:00
Centre Cultural Calisay
Riera pare Fita, 31
Arenys de Mar
Barcelona

Veure el mapa


 
Acte organitzat en motiu de: 8 de març Dia Internacional de la Dona

L'Institut Català de les Dones (ICD) i la Reforma Horària (RH) presenten l’exposició “Trobar temps dins del temps. Per què les dones volem la reforma horària?”, que introdueix la mirada feminista a les transformacions que proposa la reforma horària.

L’objectiu d’aquesta mostra divulgativa és sensibilitzar sobre la necessitat d’una millora d’organització horària des de la perspectiva de gènere i de les dones. Els panells de l’exposició son il·lustracions que de manera senzilla mostren les dades objectives i els arguments, i divulguen quins son els indicadors que marcaran que la societat avanci cap a la Reforma Horària, que ha de contribuir a:
1. Millor salut i qualitat de vida
2. Més temps lliure
3. Pràctica de l’activitat física
4. Recuperació del valor del son i una alimentació equilibrada
5. Consum sostenible i saludable
6. Disponibilitat per formar-se al llarg de tota la vida
7. Desenvolupament de la carrera professional
8. Co lideratge de les empreses i de la societat
9. Corresponsabilitat i temps de cura compartit

L'exposició també analitza i visibilitza la implicació de les dones en els diferents sectors socials on la Reforma Horària té especial incidència:

Teixit productiu: el 73% dels contractes a temps parcial son de dones
Administració: les dones son el 61% de les persones que hi treballen però només el 32% dels alts càrrecs
Educació: el nombre de titules universitàries supera en un 37% el d’homes, però el nombre de dones treballadores amb estudis universitaris és del 14%.
Comerç i consum: aquest sector té un 72% de dones ocupades i el 67% dels establiments de proximitat dels darreres anys han estat impulsat per dones.
Cultura i oci: hi ha una bretxa de gènere en la pràctica esportiva que incrementa en l’esport federat, on el 77% son homes en front del 23 % de dones.
Serveis sanitaris: 3 de 4 persones que treballen en aquest sector són dones
Mobilitat: el 38% dels homes es desplacen en transport provat en front del 27% de les dones.

Exposició cedida per l'Institut Català de les Dones
Regidoria de Drets Civils de l'Ajuntament d'Arenys de Mar i l'Institut Català de les Dones
937 959 777
igualtat@arenysdemar.cat


 
 
Compartir

 

Un moment si et plau...