Dones al dia. Institut Català de les Dones
  • Imprimeix

Dones al dia

Dones al dia. Agenda de les Dones de Catalunya

L'Institut Català de les Dones organitza activitats i dóna suport a nombroses actuacions en favor de l’equitat de gènere que es porten a terme des de les associacions de dones, ens locals, universitats i entitats diverses. Per això posa a disposició de la ciutadania l’agenda Dones al Dia, una eina que permet fer difusió de totes les activitats organitzades, adreçades o relacionades amb les polítiques, temes o equitat de gènere.

També difon periòdicament activitats de l’agenda. Qui vulgui rebre aquest butlletí i altres activitats que es difonen per correu electrònic es pot subscriure a través d’aquest formulari.

Dones al dia no farà difusió d'activitats que tinguin com a objectiu promocionar demostracions comercials. L'Institut Català de les Dones no es fa responsable de les dades aportades per les associacions i institucions. Per comprovar que les dades d’una activitat són correctes caldrà contactar sempre amb l'entitat organitzadora.


Informació detallada

Exposició
Caterina Albert
Del 14/10/2019 al 30/10/2019
De les 09:00 a les 19:00
Centre de Normalització Lingüística Montserrat
Passeig Pere III, 68
Manresa
Barcelona

Veure el mapa


 
Aquesta exposició difon i reconeix la vida i l’obra d’una de les autores més representatives del Modernisme català: Caterina Albert i Paradís. Ha estat produïda per la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, en el marc de la commemoració del 50è aniversari de la mort de Caterina Albert i Paradís (L’Escala, 1869-1966).

La mostra recorre la vida i obra de Caterina Albert, poeta, narradora, novel·lista i autora teatral. Caterina Albert, més coneguda com a Victor Català, pseudònim amb el que signava les seves obres per poder superar la moral de l’època, va convertir-se en una de les veus representatives del Modernisme.

Tot i els impediments amb els quals es va haver d’enfrontar pel fet de ser dona, Caterina Albert va obtenir el reconeixement de la intel·lectualitat del moment i el 1905 es va consagrar com escriptora amb la publicació de la novel·la "Solitud".

Exposició cedida per l'Institut Català de les Dones
CNL Montserrat - Institució de les Lletres Catalanes - Institut Català de les Dones
938 721 707
manresa@cpnl.cat


 
 
Compartir

 

Un moment si et plau...